Kirjavinkkejä

Kuten jo edelliselläkin sivulla todettiin niin, vaikka kirjamakuja on toki olemassa kovin erilaisia ja joku tykkää kovin monenlaisista kirjoista, voi kuitenkin toisten lukijoiden arviointien lukeminen olla hyödyllistä valitessasi juuri itsellesi sopivaa uutta lukemista. Vaikka oma kirjamakusi olisikin erilainen kuin arvostelun kirjoittaneen lukijan, niin ainakin voit saada arvosteluista vinkkejä siitä, mistä kirjassa on kyse. Tälle sivulle on koottu joitakin kirjavinkkejä, joista toivomme olevan hyötyä valitessasi itsellesi seuraavaa kirjaa joko iltalukemiseksi tai viihteeksi tai ihan muuten vain.

Dekkarit

Agatha Christie on dekkareiden kuningatar. Neiti Marple ja Hercule Poirot ovat oivallisia Agatha Christien taidonnäytteitä. Molemmat hahmot esiintyvät myös TV-sarjoissa, mikä onkin Christie-faneille mukava uutinen. Siinä missä Hercule Poirot on selkeän terävä-älyinen ja havainnoi ympäristöään terävästi, saattaa joku erehtyä luulemaan neiti Marplea jopa hieman höpsähtäneeksi vanhaksi rouvaksi. Molemmille on yhteistä se, että molemmat hahmot vaikuttavat melko harmittomilta, mikä onkin osittain heidän suosionsa salaisuus. Tällaiset harmittoman oloiset hahmot pääsevät helposti lähelle ihmisiä sekä juoruja ja heille on helppo puhua. Molemmat hahmot ovat myös harmittoman tuntuisen ulkokuorensa alla äärimmäisen terävä-älyisiä. Kumpi näistä hahmoista on sinun suosikkisi? Valinta voi olla vaikea! Agatha Christie on kirjoittanut myös muita dekkareita, kuin sellaisia, joissa seikkailisi jompikumpi edellä mainituista Agatha Christien luomista suosikkihahmoista. Eräs tällainen dekkari kertoo ryhmästä, joka majoittuu yhdessä saareen, jossa alkaa kummallinen kuolemantapausten sarja. Oletko jo ehtinyt lukea tämän dekkarin, jossa Agatha Christie taitaa ylittää jopa itsensä ja jossa tarinan ratkaisu on erityisen yllättävä?

Joona Linna on hahmo, joka joutuu monenlaisten jännittävien ja vauhdikkaiden rikostapausten ratkaisijaksi. Joonaan on helppo samaistua ja hänen omassa elämässään kokemansa vaikeudet tekevät hänestä tietyllä tavalla erityisen inhimillisen hahmon. Joonan tarinat tempaavat mukaansa siinä määrin, että lukija tulee temmanneeksi Joonan tarinoista kertovan kirjan toisensa jälkeen, kunnes on tullut lukeneeksi kaikki Joonan seikkailut.

Elämäkerrat

Elämäkerrat on suosittu kirjallisuuden laji. Nykyisin jopa monet suositut urheilijat ja laulajat kirjoittavat oman elämäkertansa. Tällainen kirja onkin mielenkiintoinen, jos haluat vaikkapa tietää, miltä tuntuu Messistä Messin paikalla. Monet elämäkerrat tarjoavat myös mielenkiintoisen katsauksen historiaan.
Eräs mielenkiintoinen elämäkerta kertoo Saddam Husseinin rakastajattaresta, jonka oli ikään kuin pakko alistua kohtaloonsa, koska Saddam piti häntä kieroutuneella tavalla otteessaan. Kirja kertoo Saddamin aikaisesta Irakista sekä siitä, miten monitahoinen hahmo Saddam Hussein lopulta oli – kuinka monista hirmuteoistaan huolimatta, hän osasi olla myös viehättävä ja hurmaava!

Romaanit

Romaanit ovat erinomaista viihdettä ja niiden kieli on usein niin rikasta, että ne tempaavat mukaansa oikein toden teolla. Esimerkiksi Khaled Hosseini todella taitaa tämän kirjallisuudenlajin ja hänen kirjansa Leijapoika, Ja vuoret kaikuivat sekä Tuhat loistavaa aurinkoa ovatkin kaikki suosittelemisen arvoisia, ellet ole niitä jo ehtinyt lukea. Kirjat vievät lukijan keskelle Afganistania, jossa oikeudenmukaisuutta ei aina tunnu olevan lainkaan. Algerialaistaustainen Yasmina Khadra osaa myös kirjoittaa mukaansa tempaavalla tavalla ajankohtaisista ja koskettavista aiheista. Nimimerkistään huolimatta kirjailija on mies. Näissä kirjoissa on jotakin hieman samaa kuin edellä mainitun Khaled Hosseinin teoksissa. Yasmina Khadra osaa myös esittää asiat monessa eri valossa asettumatta eri osapuolten puolelle. Tämä antaa lukijalle erinomaisen mahdollisuuden luoda käsiteltävistä asioista oma mielipiteensä.

Tuulen varjo on romaani, joka on tehnyt moneen lukijaansa vaikutuksen, ja joka kannattaa lukea jo pelkästään tästäkin syystä. Kirjoittaja onnistuu pitämään lukijan otteessaan ja hurmaamaan kauniilla kielellään! Tuulen varjo onkin monen himolukijan suosikkilistalla. Tarina kertoo nimenomaan rakkaudesta kirjoihin ja sen kieli on ajoittain jopa runollista!